Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

3600 EK GÖSTERGE” VE “İNTİBAK YASASI” İLE İLGİLİ VERİLEN SÖZLERİNİZİ NE ZAMAN TUTACAKSINIZ?

3600 EK GÖSTERGE” VE “İNTİBAK YASASI” İLE İLGİLİ VERİLEN SÖZLERİNİZİ NE ZAMAN TUTACAKSINIZ?

3600 EK GÖSTERGE” VE “İNTİBAK YASASI” İLE İLGİLİ VERİLEN SÖZLERİNİZİ NE ZAMAN TUTACAKSINIZ?

3600 EK GÖSTERGE” VE “INTIBAK YASASI” ILE ILGILI VERILEN SÖZLERINIZI NE ZAMAN TUTACAKSINIZ?

 

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail Koncuk, Hükümetin genel seçimler öncesinde seçim vaatleri arasinda yer alan “3600 ek gösterge,” “birinci yüz günlük” faaliyet raporunda bulunmasina ragmen uygulanmadigi gibi  “ikinci yüz günlük” faaliyet raporunda da tekrar 3600 ek gösterge için söz verilmis ancak yine uygulanmamistir, diyerek konuyu meclis gündemine tasidi.

 

Koncuk, “24 Haziran seçiminden önce “ögretmen, polis, hemsire, din görevlisi” gibi memurlara öncelikli olarak verilen 3600 ek gösterge sözü neden yerine getirilmedi? Ve defatle meydanlarda söz verilen, bu söz mutlaka yerine getirilmelidir bu sözünüzü ne zaman yerine getirmeyi düsünüyorsunuz?” dedi.

 

IYI Parti olarak 3600 ek gösterge verilmesinin kamuya maliyetinin arastirilmasi, ek göstergenin verilmesi için gerekli çalismalarin yapilabilmesi amaciyla verdigimiz arastirma önergesinin genel kuruldaki görüsmelerinde, söz alan iktidar partisi adina açiklamalarda bulunan konusmaci tarafindan “Bütçeye getirecegi yükler, ne zaman baslayacagi, kimlere verilecegi gibi konularda sorumluluk sahibi bir parti olarak çalismalar bittikten sonra, zamani geldiginde sözümüzü yerine getirecegiz” seklinde açiklamasi olmustu. Bununla ilgili yapilan çalismalar hangi durumdadir? Bu konuda Bakanlik olarak kamuoyunu bilgilendirici bir açiklama yapmayi düsünüyor musunuz? diye sordu.

 

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail Koncuk, “intibak” konusunu da ele alarak 2000 öncesinde emekli olanlar ile sonrasinda emekli olanlarin ayliklari arasinda farkliliklar bulundugu, 2000’den sonra emekli olanlarin aleyhine olan bu farkliligin “intibakla” giderilebilecegi asikârdir diyerek; Emekli ayliklari arasinda olusan esitsizliklerin giderilmesi, gelecekte emekli olacaklarin haklarinin da korunmasi için söz verilen intibak yasasini ne zaman çikartacaksiniz? diyerek ilgili önemli bir konuyu da bu vesile ile gündeme tasidigini belirtti ve bu konularin her zaman takipçisi olmaya devam edecegini söyledi.

 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı